Opskrift med vildsvin (kæber)

Månedens vildsvine opskrift.

Braiseret vildsvinekæbe med rødvin og urter

Ingredienser:

1-2 vildsvinekæbe pr. pers

Salt og peber

Olivenolie

2 løg, hakket

2 gulerødder, skåret i tern

2 stilke selleri, skåret i tern

2 fed hvidløg, hakket

1 tsk timian

1 tsk rosmarin

1 laurbærblad

1 flaske tør rødvin

4 dl oksebouillon

1 spsk majsstivelse blandet med 2 spsk koldt vand

Fremgangsmåde:

Forbered kødet:

Dræn vildsvinekæben og tør den af med køkkenrulle.

Krydr kødet grundigt med salt og peber.

Varm olien op i en stor bradepande og brun kæben godt på alle sider. Tag kødet op og sæt det til side.

Svits grønsagerne

I samme bradepande svitses løg, gulerødder, selleri samt hvidløg til de er bløde

  • tilsæt rosmarin, timian og laurbærblad.

Deglacer og kog op:

Hæld rødvin i bradepanden og skrab alle de gode brune bider løs fra bunden.

Tilsæt oksebouillon og bring det hele i kog

Braisere kødet

Læg vildsvinekæben tilbage i bradepanden.

Sæt låg på og stil bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 2-3 timer, eller indtil kødet er mørt og falder fra benet.

Jævnes saucen:

Tag bradepanden ud af ovnen og fjern kødet.

Si saucen over i en gryde og skum eventuelt overskydende fedt af.

Rør majsstivelsesblandingen ud i lidt af saucen og hæld det tilbage i gryden.

Kog saucen op under omrøring, indtil den har den ønskede tykkelse.

Servering:

Skær kødet fra benet og server det med den rige sauce og en god portion kogte kartofler eller puré.

Tips:

Vælg en god rødvin: En fyldig rødvin som Cabernet Sauvignon eller Merlot vil komplementere smagen af vildsvin rigtig godt.

Tilbehør: Server kødet med en god kartoffelmos eller rodfrugter. En frisk salat eller en smagfuld kompot af æbler eller pærer vil også være lækkert.

Hviletid: Lad kødet hvile i 10-15 minutter før du skærer det i skiver. Dette vil gøre kødet mere saftigt.

Vil du have en anden opskrift? Så følg med i vores nyhedsbrev, vi har en ny opskrift på vildsvin en gang om måneden.

God fornøjelse med madlavningen!

Tilbage til blog