Opskrift med vildsvin (kæber)
Share
Månedens vildsvine opskrift.
Braiseret vildsvinekæbe med rødvin og urter
Ingredienser:
1-2 vildsvinekæbe pr. pers
Salt og peber
Olivenolie
2 løg, hakket
2 gulerødder, skåret i tern
2 stilke selleri, skåret i tern
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 laurbærblad
1 flaske tør rødvin
4 dl oksebouillon
1 spsk majsstivelse blandet med 2 spsk koldt vand
Fremgangsmåde:
Forbered kødet:
Dræn vildsvinekæben og tør den af med køkkenrulle.
Krydr kødet grundigt med salt og peber.
Varm olien op i en stor bradepande og brun kæben godt på alle sider. Tag kødet op og sæt det til side.
Svits grønsagerne
I samme bradepande svitses løg, gulerødder, selleri samt hvidløg til de er bløde
- tilsæt rosmarin, timian og laurbærblad.
Deglacer og kog op:
Hæld rødvin i bradepanden og skrab alle de gode brune bider løs fra bunden.
Tilsæt oksebouillon og bring det hele i kog
Braisere kødet
Læg vildsvinekæben tilbage i bradepanden.
Sæt låg på og stil bradepanden i ovnen ved 160 grader i ca. 2-3 timer, eller indtil kødet er mørt og falder fra benet.
Jævnes saucen:
Tag bradepanden ud af ovnen og fjern kødet.
Si saucen over i en gryde og skum eventuelt overskydende fedt af.
Rør majsstivelsesblandingen ud i lidt af saucen og hæld det tilbage i gryden.
Kog saucen op under omrøring, indtil den har den ønskede tykkelse.
Servering:
Skær kødet fra benet og server det med den rige sauce og en god portion kogte kartofler eller puré.
Tips:
Vælg en god rødvin: En fyldig rødvin som Cabernet Sauvignon eller Merlot vil komplementere smagen af vildsvin rigtig godt.
Tilbehør: Server kødet med en god kartoffelmos eller rodfrugter. En frisk salat eller en smagfuld kompot af æbler eller pærer vil også være lækkert.
Hviletid: Lad kødet hvile i 10-15 minutter før du skærer det i skiver. Dette vil gøre kødet mere saftigt.
Vil du have en anden opskrift? Så følg med i vores nyhedsbrev, vi har en ny opskrift på vildsvin en gang om måneden.
God fornøjelse med madlavningen!